Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 10, Αθήνα, 10561 (0030) 210 88 47 074

Ποιοί Είμαστε

Picture

Έναρξη...

Το φθινόπωρο του 1989 μια παρέα φίλων με κοινή αγάπη την φωτογραφία, ίδρυσαν το πρακτορείο EUROKINISSI με κύρια δραστηριότητα την φωτογραφική καταγραφή των γεγονότων και τη διανομή φωτογραφιών (εκτυπωμένων τότε) στον ημερήσιο και τον περιοδικό Τύπο της χώρας μας.

1989
Picture

Πρώτη Ιστοσελίδα

Με την πάροδο των χρόνων, την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και τα πρώτα βήματα του Internet στην Ελλάδα, η EUROKINISSI δημιουργεί το 1995 την πρώτη εξειδικευμένη ιστοσελίδα στη χώρα, δίνοντας έτσι την δυνατότητα και στα ΜΜΕ της ελληνικής περιφέρειας αλλά και του εξωτερικού να έχουν άμεση πρόσβαση σε φωτογραφικό υλικό από την επικαιρότητα σε όλη την χώρα. Ταυτόχρονα η EUROKINISSI πραγματοποιεί επενδύσεις στις καινοτόμες τεχνολογίες των ψηφιακών μηχανών που αλλάζουν οριστικά τον τρόπο που γίνεται η φωτό-δημοσιογραφία.

1995
Picture

Πρώτος Server και Ανάπτυξη

Πάντα πρωτοπόρο το πρακτορείο στο χώρο του, δημιουργεί τον πρώτο κεντρικό server το 1998, για την καλύτερη επεξεργασία και ταξινόμηση του φωτογραφικού υλικού. Την ίδια χρονιά σταματά πλήρως την διανομή φωτογραφικού υλικού σε έντυπη μορφή στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο και αλλάζοντας έτσι τα μέχρι τότε δεδομένα στον τρόπο λειτουργίας. Αυτή την επιτυχημένη λειτουργία που εγκαινίασε το 1998 η EUROKINISSI, την χρησιμοποιεί και σήμερα, με τις απαραίτητες βελτιώσεις φυσικά και γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των συνδρομητών της. Παράλληλα με την τεχνολογική της εξέλιξη η EUROKINISSI εμπλούτισε την συλλογή της με την αγορά φωτογραφικών αρχείων παλαιότερων ετών τα οποία κατέγραψε, ψηφιοποίησε και οργάνωσε στην ψηφιακή της βάση ώστε οι συνδρομητές της να έχουν εύκολη πρόσβαση σε παλαιότερα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτών των ενεργειών η EUROKINISSI απέκτησε τα φωτογραφικά αρχεία της ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ και του ATHENS PRESS, πρακτορείων που διέπρεψαν στο χώρο της φωτό-δημοσιογραφίας από το 1960 μέχρι το 1980.

1998
Picture

Επέκταση δραστηριοτήτων

Το 2012 η EUROKINISSI επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στον καλλιτεχνικό χώρο παρέχοντας φωτογραφικό υλικό από Συναυλίες, Θεατρικές παραστάσεις και άλλες δραστηριότητες του χώρου, συνεργαζόμενη με το πρακτορείο PANORAMA PRESS δίνοντας έτσι λύση στις ανάγκες στους συνδρομητές της με την αντίστοιχη θεματολογία.

2012
Picture

Αρχή Βιντεοσκοπήσεων

Από το 2014 η EUROKINISSI άρχισε και την βιντεοσκόπηση επίκαιρων, αστυνομικών, δικαστικών, ελεύθερων, αθλητικών και άλλων θεμάτων της σε full HD ανάλυση και την διάθεσή τους σε ιστοσελίδες κατά πρώτο λόγο αλλά και σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Την ίδια χρονική περίοδο ξεκινά και η διάθεση φωτογραφιών και βίντεο από DRONES. Έτσι μέχρι και σήμερα, από όλα τα μεγάλα γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα η EUROKINISSI διαθέτει σε όσους από τους συνδρομητές της το επιθυμούν, ΕΙΚΟΝΑ με την ιδιαίτερη οπτική που προσδίδουν οι λήψεις από ψηλά. Ταυτόχρονα εξυπηρετούμε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές για ιδιαίτερες λήψεις μέσω του πιστοποιημένου στην ΥΠΑ δυναμικού μας.

2014
Picture

Εμπλουτισμός αρχείου

Το 2016 η EUROKINISSI απόκτησε τα δικαιώματα του φωτογραφικού αρχείου του γνωστού αθλητικού πρακτορείου ACTIONIMAGES (Θωμάς Χρυσοχοΐδης) οι υπηρεσίες του οποίου παρέχονται από την ιστοσελίδα του πρακτορείου μας. Η μεγάλη δυναμική, η άψογη οργάνωση, η έγκαιρη και σωστή καταχώρηση του φωτογραφικού υλικού στη συνδρομητική βάση, φέρνουν το πρακτορείο στην πρώτη θέση της προτίμησης των ΜΜΕ, έντυπων και ηλεκτρονικών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΝΕΑ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΒΗΜΑ, ΑΥΓΗ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, ΦΩΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, LIVESPORT κ.α, τις ιστοσελίδες cnn.gr, sdna.gr, sportfm, to10.gr, contra.gr, iefimerida.gr, naftemporiki.gr, 24sports, pagenews.gr, κ.α. καθώς και τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤΕΝΑ και ΣΤΑΡ.

2016
Picture

Σήμερα

Η EUROKINISSI με γνωστούς και καταξιωμένους συνεργάτες - φωτογράφους, με άριστο επαγγελματικό εξοπλισμό, καταγράφει καθημερινά πλήρως, με αξιοπιστία και ταχύτητα το σύνολο της επικαιρότητας σε κάθε τομέα (Πολιτικό, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Καλλιτεχνικό, κλπ) αλλά και την Αθλητική επικαιρότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

2018
Picture

Το Μέλλον

Το 2019 η EUROKINISSI θα κλείσει 30 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας και συνεχίζει ένα υπέροχο ταξίδι που μια παρέα φίλων ξεκίνησε το 1989, συνεχίζεται στις μέρες μας και έχει στραμμένο το βλέμμα στο ΜΕΛΛΟΝ.

2019